• Web Sitemize Hoş Geldiniz
  • Bizi Ara: 0(282)315 35 59
/Content_Admin/BlogGorseller/1fd5110a-2b85-488e-8e40-755f54316cdd.jpg
/Content_Admin/BlogGorseller/1fd5110a-2b85-488e-8e40-755f54316cdd.jpg
  •   29.05.2024     15:56

Lezzetinden Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Malzemeler:
250 gram salamura asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 demet taze nane (isteğe bağlı)
1 adet limon
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Yaprakların Hazırlanması:

Salamura yaprakları tuzunu almak için ılık suda 15-20 dakika bekletin ve ardından süzün.
Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzün.
İç Harcın Hazırlanması:

Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağının yarısını tencereye ekleyerek soğanları kavurun.
Dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kuş üzümünü, toz şekeri, tarçını, naneyi, tuzu, karabiberi ve yenibaharı ekleyin ve karıştırın.
Sıcak suyu ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İç harcı soğumaya bırakın.
Sarma İşlemi:

Yaprağın damarlı kısmı içe gelecek şekilde yaprağı düz bir zemine serin.
İç harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprağın ortasına koyun.
Yaprağın kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca sarın.
Pişirme:

Sardığınız yaprakları tencereye düzgün bir şekilde dizin.
Üzerine ince dilimlenmiş limon dilimlerini yerleştirin.
Kalan zeytinyağını ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Servis:

Zeytinyağlı yaprak sarmayı soğuk olarak servis yapın. Yanında limon dilimleriyle sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!